filter

15 Results in category #mymelakamoment


Visit Melaka Year 2019

#VisitMelaka2019
#TourismMelaka
#FabulousMelaka
#MelakaBerwibawa
#PintarHijauBersih


PUNCAK BUKIT BERUANG HIDANG PEMANDANGAN INDAH BUAT KAKI HIKING

Bagi anda yang merancang untuk hiking , mungkin ramai yang akan mencadangkan Bukit Broga yang terletak di Semenyih.


GLAMPING KE CAMPING? : ANTARA POTENSI , TREND DAN GAYA GLAMOR MEWAH MASA KINI

Industri pelancongan kini semakin hari semakin mengalami pelbagai modifikasi bersesuaian dengan keperluan terkini dan permintaan daripada para pengembara urban.


MELAKA DESTINASI SUKAN LASAK ’OFF-ROAD’ BERTARAF ANTARABANGSA

Aktiviti sukan lasak atau sukan ekstrem seperti rock climbing, paragliding, scuba, motorcross, water rafting, flyboarding meredah hutan, mendaki gunung dan sebagainya menjadi pilihan masyarakat kini dan menjadi fenomena baru dalam aktiviti riadah rem


SENI DIMENSI 3D & 5D : TARIKAN PELANCONGAN TERKINI DI MELAKA

Seni 3D dan 5D adalah seni trick yang menggunakan lukisan untuk menghasilkan kesan dimensi yang dibantu ilusi optik. Ape tu ilusi optik?


EKO-PELANCONGAN PAYA LEBAR-LINGGI Bhgn 2

Kawasan eko-pelancongan sekitar Paya Lebar-Linggi secara umumnya menawarkan beberapa tempat yang menarik untuk dilawati oleh pelancong domestik dan luar negara seperti yang telah diterangkan di dalam artikel pada minggu lepas.


EKO-PELANCONGAN PAYA LEBAR-LINGGI Bhgn 1

Paya Lebar Part 1


ROTI CANAI KAYU ARANG , TUMPUAN RAMAI

Sebut sahaja mengenai port makan yang sedap-sedap di Melaka, pasti ramai yang akan menyebut atau recommend gerai Roti Canai Kayu Arang famous yang terletak betul-betul di tepi Jalan Malim-Bachang untuk sarapan pagi.


PANGGUNG BANGSAWAN MELAKA

Panggung Cathay tersebut merupakan sebuah panggung wayang gambar era 60-an yang menayangkan begitu banyak filem-filem first-run keluaran Cathay Keris


PUSING MELAKA DENGAN BASIKAL, CYCLING TOUR SEMAKIN MENDAPAT SAMBUTAN

Cycling tour atau pelancongan berbasikal merupakan sebuah aktiviti pelancongan sambil beriadah yang semakin popular dan digemari dikalangan pelancong domestik dan antarabangsa pada masa kini.